TAB İlaç Ar-Ge Merkezi, Türk İlaç Sektörüne TAGMER ile Güç Verecek
Türk İlaç sektöründe 10 milyon kutu olan üretim kapasitesini son yatırımıyla 20 milyon kutuya çıkaran TAB İlaç, yeni Ar-Ge yatırımıyla hedefini büyüttü. 200’den fazla çeşit besin desteğini yenilikçi çalışmalarıyla ‘yaşamı iyileştirmek ve ilkleri sunmak’ ilkesiyle İstanbul’daki tesisinde üreten TAB İlaç, Ar-Ge Merkezi (TAGMER) belgesini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan aldı.
Kurulduğu günden bu yana katma değerli ve temiz üretim ilkesiyle hızlı bir yükseliş yakalayan TAB İlaç, TAGMER ile yıllık cirosunun yüzde 7’sini Ar-Ge’ye ayıracak. Ülke ekonomisine katkı sağlamak ve ürün yelpazesini genişletmek amacıyla GMP (İyi Üretim Uygulamaları) standartlarını karşılayan üretim tesisinde faaliyetlerini sürdüren TAB İlaç, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 9. kez organize edildi. bu yıl Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Başında Ar-Ge Merkezi yer alıyor. Evraklarını aldı.
Türkiye’de ilk yerli ilaç olma hedefi
Şu anda geliştirmekte oldukları 3 farklı proje ile Türkiye’nin ilk yerli ilacı olmayı hedeflediklerini belirten, Aytekin Pahsa, TAB İlaç Yönetim Kurulu Başkanı “TAB İlaç olarak kalkınmanın ve refahın temelinin katma maliyeti yüksek, yenilikçi üretim olduğunun bilincindeyiz. Bu kapsamda kurulduğumuz günden bu yana ürettiğimiz çalışmalarla her zaman TAB İlaç farkını ortaya koyduk. Bundan sonraki süreçte saf ve katma değerli üretimimizin çeşitliliğini artırmak için yetenekli ekibimizle TAGMER’i kurduk. 22 kişilik grubumuzla 2023 yılına hızlı bir başlangıç yapan ve altı birimden oluşan Ar-Ge Merkezimizin faaliyetleri kapsamında, yıl sonuna kadar yurt içi ilaç portföyümüzü genişletmeyi ve dış pazarda değerli bir pay almayı planlıyoruz. yıl.”
Takviye edici gıdalarda yeni formüllerle fark yaratıyoruz
Türkiye’nin yenilikçi ve yerli ilaç üreticisi olarak 200’den fazla ürün çeşidi ile kaliteli takviye konusunda iddialı olduklarını belirten Dr. Paşa ; “Temiz içerik, şirketimiz için çok değerli bir kavram. Bu kapsamda aldığımız sorumluluğun da bilincindeyiz. İnsan metabolizması kendi doğasında mükemmel işleyen bir sistemdir. Bu sisteme yanlış müdahale edilirse kısa, orta ve uzun vadede olabileceklerin bir kısmını biliyoruz, bir kısmını ise hiç bilmiyoruz. Yapabileceğimiz en iyi şey bildiğimiz yanlış müdahaleleri bir an önce durdurmaya çalışmak. Bu noktada TAB İlaç’ın ideolojisi atıksız, saf sistemlerle tedavi sağlamaktır.”
Türkiye’nin en hızlısı olduk
TAB İlaç olarak uluslararası otoriteler tarafından alınan kararların sağlıklı bir şekilde uygulanmasında çok hızlı hareket ettiklerini vurgulayan Dr. paşa,sözlerini şöyle sürdürdü:
Avrupa Gıda Otoritesi tarafından Mart 2020’de inanmayanlar kategorisine alınan, bir süredir zararlı etkileri konuşulan, sanayide renk ve kaplama amaçlı kullanılan titanyum dioksiti Türkiye’de ilk kez iş yerlerimizden kaldırdık. birçok ilaç ve ek gıda ile alternatif bir analiz ile üretime devam ettik. Rafine şeker israfı fark edilmeye başlandı. Ancak şekerin yerini daha savurgan yapay tatlandırıcılar aldı. Çalışmalarımızda sukraloz, aspartam, asesülfam-K gibi yapay tatlandırıcılar kullanmıyoruz. Titanyum dioksitte olduğu gibi bu bahiste de branşa yön veren firma olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz. Kurduğumuz Ar-Ge merkezimizle farmasötik ürünlerin formülasyonlarında kullanılan “yardımcı maddeleri” mümkün olduğunca ortadan kaldıracağız. Şu anda bu çalışmaların sonuçlarını yorumluyoruz. Çok yakında departmanda çığır açacak yeni formülasyonlarla uluslararası pazardaki payımızı artıracağız” dedi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı